Share

Feedback

Projecten

Projecten

Onderstaande infographic (engels) geeft voor alle acht onderzoeksthema’s een samenvatting van de onderzoeksfocus, en de vragen vanuit beleid en beheer in relatie tot deze focus. Ook de ambitie van het onderzoeksprogramma om ook morfologische modellen te verbeteren wordt als onderzoeksthema gepresenteerd.

De inzichten van Rivers2Morrow dragen onder meer bij aan de onderbouwing van het beleidsprogramma “Integraal Rivierbeheer”. Daarin wordt nieuw beleid voorbereid voor de toekomstige afvoercapaciteit en bedding van de rivieren. Dit beleid zal bijdragen aan een toekomstbestendig riviersysteem dat meerdere malen gebruikt kan worden en als systeem goed functioneert.

Tegelijkertijd kunnen de inzichten van Rivers2Morrow het beheer en onderhoud van de rivieren efficiƫnter maken. Zo krijgen de onderzoeksresultaten een plek in de beheermodellen en richtlijnen die gebruikt worden bij de inrichting van het rivierengebied. De regionale eenheden van Rijkswaterstaat gebruiken deze instrumenten in het belang van mens, dier en natuur-, cultuur- en landschapswaarden in en langs de rivieren.

Last modified: 15/02/2024